5 juni 1943 – 30 augustus 2021

Begin deze week ontvingen we het bericht dat Mevr. An Brone overleden was. An was al een tijdje ziek maar bleef ondanks haar ziekteproces toch sterk verbonden met de hele Antropsofische beweging in Brugge.

Het is vanuit die verbinding dat An ook jarenlang verbonden was met de school. Haar dochters Annelies en Gudrun zaten bij ons in de lagere school. En als tandarts schonk ze haar kennis en inzichten in de ontwikkeling van kinderen aan het lerarencollege. Vaak was ze betrokken bij de kinderbesprekingen, waar ze een graag geziene gaste was.

An was ook op elke geschenkenbeurs aanwezig en was vaak te vinden in de boekenstand waar ze met raad en daad mensen adviseerde over de nieuwste boeken van uit de Antroposofie. Haar hart voor de school was groot.

Ook organiseerde ze vaak extra avonden en weekends om de Antroposofie in Brugge levend te houden en een sterke voedingsbodem te geven.

Wat me persoonlijk altijd sterk zal bijblijven is de belangeloze inzet die An jarenlang aan de dag bleef leggen. En de vriendelijkheid en warmte die ze hierbij altijd uitstraalde. Een grote Dame !

Heel de Antroposofische- en schoolgemeenschap verliezen met An een drijvende kracht. We wensen haar echtgenoot, kinderen en kleinkinderen sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Wij koesteren alvast de warmste herinneringen, en dit met grote dankbaarheid.