Dit jaar doet onze school weer mee aan de Grote Verkeerstoets voor de vijfde klas en het Grote Fietsexamen voor de zesde klas. Het grote fietsexamen vond gisteren plaats. Dat resultaat laat nog even op zich wachten. Vorig jaar behaalden 19 van de 20 kinderen de eindmeet. Ik ben benieuwd hoe het de zesde klassers dit jaar vergaan is.

Voor de vijfde klas kwamen de resultaten vandaag binnen. In Vlaanderen deden 34.593 leerlingen mee aan de online toets. Er slaagden 17.616 leerlingen of iets meer dan 50%. De gemiddelde score was 67%.

In onze vijfde klas slaagden 10 van de 12 leerlingen en de gemiddelde score was 77% ! Dikke proficiat dus aan de leerlingen en de leerkrachten die de voorbereiding deden. Juf Kim begeleidt de kinderen dit jaar in het ICT gebeuren en Juf Jolien nam de opdracht de laatste weken verder op. Juf Saskia had het eerste luik al aangezet maar de inhaalbeweging van vorige week heeft dus vruchten afgeworpen. Knap!

Het is al het tweede jaar op rij dat onze vijfde en zesde klassers aanzienlijk sterker presteren dan het Vlaams gemiddelde. Het mag ook wel eens gezegd worden!