Donderdag 2 maart kwam Seán Ó Coistealbha op bezoek bij ons op school. Deze Ierse dichter, acteur en voormalig directeur van het Erfgoed- en Volkskundemuseum Muintearas dompelde de leerlingen van de 3e graad onder in de Ierse identiteit en cultuur, waar hij al zijn hele leven een verwoed voorvechter van is. Seán begon zijn workshop door ons een Iers lied in Gaelic aan te leren en kwam zo meteen tot de essentie van zijn verhaal. Want voor hem is Iers bij uitstek dé taal van muziek en poëzie. Daarna dook hij in de etymologie van een aantal Ierse woorden en lichtte een aantal archeologische sites toe. Doorheen zijn gehele betoog bracht hij een gepassioneerd verhaal en stond hij zelf als een levendig voorbeeld van de Ierse identiteit vooraan. 
Tot slot hielp hij met de voorbereidingen van de komende Engelse avond: daar brengen we namelijk een tweetal gedichten van zijn hand. Hij bracht de nodige achtergrond bij de gedichten en liet deze in heel wat verschillende talen en variaties klinken. Wil je zelf horen wat voor parels die uit Seán’s pen stroomden en hoe wij er mee aan de slag gingen, schrijf je dan als de bliksem in voor de Engelse Avond komende vrijdag 17 maart.