ESTHETICA – ARCHITECTUUR KLAS 12: BEZOEK CONCERTGEBOUW
De periode architectuur nodigt de 12e klas uit om de materiële plaats die de mens in de wereld neemt, te onderzoeken. Hoe laat de mens zich door de natuur inspireren, voor welke soort omhulling en bescherming worden constructies ingezet, hoe zet de mens het ontastbare om in tastbare ingrepen in het landschap?
Daarnaast staan we ook stil bij de soorten materialen die in het verleden werden gebruikt en de uitdagingen naar de toekomst toe.
Om de verschillende stijlstromingen in Brugge te leren kennen stond een stadswandeling op het programma, waarbij het bezoek aan het Concertgebouw de kroon spande. Vorig jaar maakten de leerlingen reeds een architectuurwandeling in Brussel, waarbij de Art Nouveau centraal stond.
Met alle inspirerende voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en hun eigen creativiteit en idealen, gingen de leerlingen zelf aan de slag met de bouw van hun ontwerp.