AFSCHEID JUF JOSEE
Woensdag namen we met de ganse school afscheid van juffie Josée. Juffie Josée verhuisde samen met meester André in de jaren ‘80 vanuit het verre Limburg naar Brugge. Meester André gaf les in de lagere school en hun kinderen liepen hier school. Juffie Josée startte enkele jaren later ook in onze kleuterschool. Doorheen de jaren, wel 26 jaren lang, heeft juffie Josée honderden peutertjes en kleutertjes gekoesterd in de klasjes, tijdens het eetmoment, bij het rusten en in de opvang. Veel van die kleutertjes van toen zijn nu zelf ouder van een kleutertje dat onder de hoede van juffie Josée vol warmte omringd werd. 

80286b7f-bcd8-235f-0251-1c532500eae3

Bij het afscheid werden er in de lagere school liederen gezongen door de verschillende klassen en ook een prachtige mantra door iedereen samen. Er werden bloemen gegeven aan Josée door haar kleinkinderen die ook bij ons op school zitten en elk kind van de basisschool gaf een bloembolletje om te planten in haar tuin. Zodanig zullen elke lente opnieuw wel bijna 200 bloempjes haar  herinneren aan al die lieve kinderen en de mooie tijd bij ons op school. 

Daarna werd het feest verder gezet op de kleuterspeelplaats. Er was een prachtig gedekte feesttafel, maar vooraleer er getoast en gesmuld kon worden, brachten de kleuterjuffen al zingend een prachtige ode aan juffie Josée. Dankjewel juffie Josée voor al die jaren waarin je met zoveel liefde en warmte voor onze kinderen gezorgd hebt. We wensen je een heel mooie tijd toe en hopen je nog vaak terug te zien op school.