Bent u op zoek naar een school waar niet alleen oog is voor de cognitieve vakken maar ook voor de algemene ontwikkeling van uw kind? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Voor het lopende schooljaar inschrijven?

Bij interesse in onze school, gelieve via e-mail contact op te nemen: middelbaar@steinerschoolbrugge.be Wij nemen dan contact met u op om een ontmoeting vast te leggen. 

U kunt hieronder het schoolreglement nalezen waarin heel wat informatie over onze school staat. Een deel van onze klassen is volzet en voor enkele is er ook een wachtlijst. Na contact op te nemen met ons kunnen wij u meedelen wat de procedure is voor de klas waarin u geïnteresseerd bent.
 
Voor het volgende schooljaar inschrijven?

KLAS 7 (1A)

Inschrijven voor 1A, klas 7 voor schooljaar 2024-’25

 

DE AANMELDINGSPERIODE IS VOORBIJ!

U KAN ENKEL NOG TIJDENS DE VRIJE INSCHRIJVINGEN INSCHRIJVEN

-> Start vrije inschrijvingen: 14 mei 2024 om 10u

-> Via deze link: vrije inschrijvingen 1A, klas 7

 

Voor 1A werken we samen met alle andere Brugse scholen met het algemeen aanmeldingssysteem. Vanaf 25 maart 10u tot 19 april 20u 2024 meld je je aan via https://bruggeso.aanmelden.vlaanderen/  en geef je drie voorkeuren door met op nummer 1 de school van je eerste keuze. Je eerste keuze wordt zoveel mogelijk gerespecteerd. In onze school zijn er 24 vrije plaatsen voor 1A.

    1. Heb je geen toegang tot een computer of Smartphone? De lokale bibliotheek stelt meestal enkele computers ter beschikking.
    2. Ervaar je problemen tijdens het aanmeldingsproces? Contacteer gerust het secretariaat van onze school en vraag naar Anke Prinsie.
    3. Welke informatie wordt gevraagd? Zorg zeker dat je de identiteitskaart van de leerling bij de hand hebt.

Het systeem selecteert na aanmelding wie waar terechtkomt. De computer verdeelt de plaatsen op basis van de criteria ‘schoolvoorkeur’ en ‘toeval’. Het systeem probeert zoveel mogelijk kinderen hun eerste voorkeur te geven. Daarom gebeurt er eerst een trekking voor alle eerste schoolvoorkeuren van alle aangemelde leerlingen. De computer rangschikt de leerlingen in een willekeurige volgorde en wijst de plaatsen willekeurig toe. Er wordt enkel voorrang gegeven aan broers of zussen die reeds op onze middelbare school ingeschreven zijn en aan kinderen van personeel van onze middelbare school. Houd in deze gevallen ook het rijksregisternummer van het reeds ingeschreven kind of personeelslid bij de hand. Heb je vragen rond deze voorrangsregels?  Klik dan hier. 

Begin mei en ten laatste 13 mei 2024 ontvang je via het mailadres dat je doorgaf bericht van waar je mag inschrijven. Zorg dus dat dit mailadres klopt. Is dit niet je eerste keuze, kan je je alsnog op een wachtlijst laten zetten bij je eerste keuze maar schrijf je je best al in op de school waar je geselecteerd werd.

Je maakt een afspraak met deze school om tussen 14 mei en 10 juni 2024 langs te gaan om over te gaan tot inschrijven. Doe je dit niet dan vervalt je plaats en kom je mogelijks op een wachtlijst te staan indien je alsnog wil inschrijven. Dit kan dan pas bij de start van de vrije inschrijvingen vanaf 14 mei 2024 om 10u.

Tijdens de aanmeldingsperiode is het tijdstip van geen belang. Bij de vrije inschrijvingen wel, dan bepaalt het tijdstip je plaats op de wachtlijst.

Ben je van mening dat de procedure niet correct is verlopen, dan kun je een klacht indienen via dit meldingsformulier.

Heb je nog vragen? Contacteer ons via middelbaar@steinerschoolbrugge.be of telefonisch 050/370075. Vraag naar Anke Prinsie.